نوشته‌های تازه
آخرین دیدگاه‌ها
با مشکلات پا آشنا شوید.
دوشنبه, 15 آذر 1395

میخچه و پینه پا به علت فشار بیش از حد در یک قسمت کف پا ایجاد می شود.در صورت وجود دفورمیتی و اشکالات ساختمانی ابتدا پا باید توسط متخصص طب فیزیکی معاینه شود تا اگر مشکلی وجود دارد ، کفش یا کفی مخصوص توصیه شود. چسب میخچه پا معمولا حاوی سالیسیلیک اسید ۴۰ درصد است که در داروخانه ها بدون نسخه هم فروخته می شوند.

برای از بین بردن میخچه از سایر روش ها(استفاده از سوهان ناخنگیر یا سنگ پا و …) ،به تنهایی یا قبل از چسباندن چسب میخچه پا یا استعمال موضعی ژل سالیسیلیک اسید(برای مناطق وسیع تر دچار میخچه یا پینه پا) استفاده شود.بنابر در استفاده مکرر از چسب میخچه پا باید مراقب عوارض احتمالی مانند زخم و عفونت پا باشید.استفاده از اسکالپل برای برداشتن میخچه پا باید توسط پزشک انجام شود تا از زخم و عفونت پیشگیری شود.

در موارد زیر استفاده از چسب میخچه ممنوع است:
بیماران دیابتی
بیماران دچار اختلال گردش خون و مشکلات عروق محیطی
استفاده بر روی پوست دارای التهاب،عفونت،قرمزی یا پوست دارای اگزما
بیماران دچار نوروپاتی محیطی

۱- این دارو فقط برای استعمال خارجی است و باید دور از دسترس کودکان نگهداری شود.

۲- در صورت بلعیدن دارو فورا باید به مرکز اورژانس اطلاع داده شود.

۳- در صورت از بین نرفتن میخچه پس از استفاده از چسب میخچه یا عود میخچه با پزشک طب فیزیکی مشورت شود. زیرا بسیاری از موارد میخچه بعلت فشار غیر طبیعی بر قسمتی از پا می باشد و نیاز به تصحیح این حالت پا دارد.

دستور استعمال چسب میخچه:
محل میخچه را بشوئید و کاملا خشک کنید.

بانداز اغشته به دارو یا چسب میخچه را طبق دستور دکتر داروساز یا پزشک استفاده کنید.

پس از ۴۸ ساعت( یا برحسب دستور مصرف توسط پزشک یا داروساز) بانداژ یا چسب را بردارید

در صورت لزوم هر ۴۸ ساعت(یا طبق دستور پزشک و دکتر داروساز) تا حداکثر ۱۴ روز از بانداژ موضعی دارو استفاده کنید تا میخچه از بین برود.در صورت حساسیت به چسب میخچه پا با پزشک یا دکتر داروساز مشورت کنید.

در صورت لزوم می توان پس از برداشتن چسب بمدت ۵ دقیقه میخچه را در آب گرم قرار داد تا به رفع آن کمک شود.
منبع:delgarm.com
ادامه مطلب

تاریخ : ۱۶ام شهریور ۱۳۹۵
موضوع : بیماری ها و راه درمان , سلامت
بازدید :
نظرات : بدون نظر

رایج ترین مشکلات پا و روش های درمان آن

مجموعه: بیماری ها و راه درمان

پا عضو مهمی است و شکی در این موضوع نیست پس باید مراقبت از آن را در اولویت‌های سلامت خود قرار دهید، در ادامه شما را با برخی از رایج‌ترین مشکلات مرتبط با پاها آشنا می‌کنیم.

۱. عفونت ناخن قارچی:
قارچ‌های ریز می‌توانند از طریق ترک یا برش‌های موجود وارد ناخن شما شده و در نهایت موجب عفونت گردند. همین امر باعث می‌شود ناخنتان ضخیم‌تر گشته، تغییر رنگ داده و بشکند. قارچ‌هایی که در محیط‌های گرم و مرطوب رشد می‌کنند می‌توانند در افرادی که بیشتر شنا می‌کنند یا پاهایشان بیش از حد عرق می‌کند، گسترش و توسعه یابند. کرم‌هایی که بر روی ناخن‌های خود قرار می‌دهید می‌تواند به بهتر شدن شرایط کمک کند. قرص‌های ضد قارچ یا جراحی برای برداشتن عفونت ناخن قارچی ممکن است برای حل مشکل مورد استفاده قرار گیرد.

تقویت پا,عفونت ناخن قارچی

عرق کردن بیش از حد پا یکی از دلایل بروز عفونت ناخن قارچی است

۲. انحراف شست پا:
این برآمدگی استخوانی در پایه انگشت شست پا باعث می‌شود که انگشت بزرگ پای فرد تغییر جهت دهد. بیماری انحراف شست پا استخوان پا را از محور اصلی‌اش منحرف می‌سازد و به خاطر فشار یا ورم مفاصل می‌تواند دردناک باشد. این شرایط همچنین ممکن است منجر به ایجاد میخچه شود. تسکین دهنده‌های درد، پدهایی برای پوشاندن انحراف، قرار دادن موارد خاص در کفش یا جراحی ممکن است به درمان بیماری انحراف شست پا کمک کند. بهتر است کفش راحت بپوشید و از پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند نیز خودداری نمایید.

تقویت پا,عفونت ناخن قارچی

برآمدگی استخوانی در پایه انگشت شست پا باعث تغییر جهت انگشت بزرگ پا می شود

۳. میخچه و پینه:
سایش و فشار باعث ایجاد این نواحی ضخیم، سفت و مرده از پوست می‌شود. میخچه ظاهر مخروطی شکلی دارد و معمولا بر روی نقاط فشار تشکیل می‌گردد. پینه تمایل بیشتری به گسترش دارد و می‌تواند در همه جای پوست منتشر گردد. پدهایی که در بازار وجود دارد می تواند به تسکین درد حاصل از میخچه کمک کند. پزشک ممکن است پینه را بردارد یا توسط جراحی آن را اصلاح نماید. همچنین چسب‌هایی با داروهای خاص در بازار وجود دارد که می‌تواند میخچه یا پینه را درمان کند.

تقویت پا, میخچه و پینه

میخچه ظاهر مخروطی شکلی دارد و معمولا بر روی نقاط فشار تشکیل می‌گردد

۴. نقرس:

نقرس شکلی از آرتریت است که باعث ایجاد درد، قرمزی، تورم و خشکی ناگهانی می‌گردد. این بیماری معمولا مفصل بزرگ انگشت شست را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد اما می‌تواند در پا، زانو یا مچ پا نیز ظاهر شود. نقرس معمولا به خاطر وجود اوریک اسید زیاد و بیش از حد در بدن ایجاد می‌شود که می‌تواند بلور‌های سوزنی شکل در مفاصل را تشکیل دهد. حملات ممکن است چند روز یا چند هفته طول بکشد. شما می‌توانید نقرس را با داروهایی که برای مبارزه با التهاب (درد، قرمزی و تورم) یا داروهای کاهنده اسید اوریک درمان کنید. برخی از تغییرات در رژیم غذایی به شکستن اسید اوریک کمک می‌کنند.

مشکلات پا , نقرس

نقرس معمولا به خاطر وجود اوریک اسید زیاد در بدن ایجاد می‌شود

۵. زگیل:

زگیل معمولا در کف پا تشکیل می‌شود. زمانی که ویروسی از طریق پوست آسیب دیده وارد بدن شما می‌شود، زگیل نیز ممکن است تشکیل گردد. بیماری زگیل می‌تواند از طریق تماس پوستی یا سطوح موجود در مکان‌هایی همچون استخر یا حمام عمومی نیز منتقل و منتشر شود. زگیل معمولا بی ضرر است بنابراین نیازی به درمان آن نیست. البته در بیشتر موارد زگیل‌ها بسیار دردناک هستند و نمی‌توان آن را نادیده گرفت. شما می‌توانید از اسید سالیسیلیک برای درمان زگیل استفاده کنید. اما سوزاندن، منجمد کردن، لیزردرمانی و جراحی زگیل در برخی از موارد می‌تواند مفید باشد.

کف پای صاف, زگیل

زگیل معمولا در کف پا تشکیل می‌شود

۶. بیماری پای ورزشکاران:
این عفونت قارچی می‌تواند باعث ایجاد قرمزی، خارش، سوزش و در برخی از موارد تاول و زخم گردد. بیماری پای ورزشکاران به صورت خفیفی مسری است و می‌تواند با تماس مستقیم یا راه رفتن با پای پیاده در مکان‌هایی همچون رختکن یا استخرها منتشر شود. قارچ سپس در کفش به خصوص کفش‌هایی که تنگ هستند و امکان جریان هوا در آن وجود ندارد رشد می‌کند. درمان این بیماری معمولا استفاده از لوسیون‌های ضد قارچ و در موارد حاد قرص‌های ضد قارچی است.

مشکلات پا, پای ورزشکاران

قرمزی، خارش و سوزش پا از علائم بیماری پای ورزشکاران است

۷. انگشت چکشی:
هنگامی که عضلات پا در اطراف مفاصل از تعادل خارج می‌شود، می‌تواند باعث ایجاد مشکلات دردناک گردد. انگشت چکشی ممکن است انگشت دوم، سوم یا چهارم پا را به سمت داخل در مفصل وسط خم کند. این شرایط ممکن است در خانواده نیز وجود داشته باشد. خطرات دیگر شامل کفش تنگ یا یک آسیب قدیمی به یک پاست.سعی کنید از کفش‌هایی استفاده کنید که دارای فضای کافی برای انگشتان پا باشد.

تقویت پا, انگشت چکشی

۸. ناخن فرو رفته:
ناخن‌های پا در این شرایط معمولا وارد پوست می‌شود. این مشکل می‌تواند باعث ایجاد درد، قرمزی، تورم و عفونت در پا گردد. شما می‌توانید با کوتاه کردن مرتب ناخن‌ها از بروز مشکل ناخن فرو رفته جلوگیری کنید. در موارد خفیف، پای خود را در آب گرم فرو ببرید، آن را تمیز نگه دارید و یک تکه پارچه تمیز را زیر گوشه ناخن فرو رفته قرار دهید. جراحی‌های کوچک نیز می‌تواند همه یا بخشی از ناخن فرو رفته را بردارد.

مشکلات پا,ناخن فرو رفته

ایجاد مشکل ناخن فرو رفته در پا ممکن است باعث بروز عفونت در پا شود

۹. کف پای صاف:
زمانی که کف پا به صورت صاف باشد فرد به این بیماری مبتلاست. این بیماری معمولا بعد از یک آسیب یا مشکلات سلامتی همچون آرتریت روماتوئید ایجاد می‌گردد. بیشتر افراد نشانه‌ای ندارند اگر چه افزایش وزن، کفش‌های تنگ یا سرپا ایستادن طولانی مدت ممکن است درد زیادی در پا ایجاد کند. تمرینات تقویت پا و کفش‌هایی با قوس مناسب می‌تواند مفید باشد.

تقویت پا,کف پای صاف

منبع:coca.ir
ادامه مطلب

تاریخ : ۱۶ام اسفند ۱۳۹۴
موضوع : بیماری ها و راه درمان , سلامت
بازدید :
نظرات : بدون نظر

با ۷ مشکل پوست پاها آشنا شوید

مجموعه: سلامت پوست

مشکل پوست پاها

گاهی یک عفونت مسری ایجادشده توسط قارچ های میکروسکوپی، می تواند پا را درگیر کند

پا عضوی بسیار حساس است، زیرا همیشه تحت فشار قرار دارد. این فشار ها می تواند ناشی از پوشیدن کفش تنگ و یا پاشنه بلند، پیاده روری طولانی مدت و … باشد. در این مقاله به بررسی ۷ مشکل موجود در پوست پاها می پردازیم.

عفونت قارچی پوست پا
گاهی یک عفونت مسری ایجادشده توسط قارچ های میکروسکوپی، می تواند پا مخصوصا پای ورزشکاران از جمله شناگران را درگیر کند و باعث درد، خارش، ورم، قرمزی، پوسته پوسته شدن و یا ایجاد پوسته های سفید عفونی بین انگشتان پا شود.

علت این مشکل می تواند ناشی از تماس پا با سطوح آلوده مانند سطوح استخر و حمام های عمومی و یا استفاده از کفش دیگران باشد.

از آنجا که قارچ های بیماری زا در گرما، رطوبت و تاریکی رشد بیشتری دارند، ثابت ماندن پای خیس در کفش ها به مدت طولانی شرایط را برای رشد این میکروب های آزاردهنده فراهم می کند.
البته بهتر است بدانید وجود ترک در پا و یا خراشیدگی در ناخن پا، شرایط را بدتر می کند.

برای پیشگیری، در هنگام شنا از کفش های مخصوص استفاده کنید و یا اگر در حال حاضر دچار این مشکل هستید، بهترین راه برای درمان استفاده از کرم ها و لوسیون ها (برای درمان عفونت قارچی ناخن و پوست) و محلول ضد قارچ (برای بین انگشتان پا) است.

اگر مدتی پس از درمان، مجددا علائم این عفونت مانند ضخیم و تیره شدن ناخن ظاهر شد، حتما به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.

استفاده از اسپری های ضد میکروبی برای داخل کفش ها هم می تواند بسیار موثر باشد.
جالب است بدانید با فریز کردن کفش هایتان (قرار دادن کفش ها در کیسه نایلونی و گذاشتن در فریزر) می توانید میکروب ها را تار و مار کنید.

تاول پا

تاول پا

این ضایعات های پوستی، آبکی هستند. تاول ها معمولا در اثر اصطکاک زیاد ایجاد می شوند.
کفش های بسیار بزرگ و نامناسب و یا جوراب های بزرگ با بافت شل که به پا اجازه ی حرکت زیاد می دهند، دو دلیل اصلی ایجاد تاول هستند.

اگر پایتان تاول زد، به آن دست نزنید (آن را نترکانید) و فقط روی آن پماد آنتی بیوتیک بمالید و با گاز استریل بپوشانید.
در صورتی که تاول باز شد، از پماد ضد باکتری و یک باند برای جلوگیری از انتشار عفونت استفاده کنید.

میخچه و پینه پا

میخچه و پینه پا

پینه بخش مرده ای از پوست است که اغلب سطحی و بدون درد می باشد. اما میخچه توده ای متمرکز و کوچک تر از پینه است و گاهی شدیدا دردناک می شود.
پینه و میخچه هر دو حاصل فشار زیاد بر روی پاها هستند و می توانند به علت فشار واردشده بر روی نقطه ای خاص از پا تشکیل شوند.

همچنین ساختار استخوانی پا مثل صاف بودن کف پا نیز می تواند یکی از علل ایجاد پینه و میخجه باشد.
میخچه های قسمت بالایی پا اغلب به دلیل پوشیدن کفش های تنگ تشکیل می شوند و میخچه های پایینی با پیاده روی طولانی و یا حرکات خاص ورزشی مربوط به کف پا ایجاد می شوند.
برای درمان این مشکلات می توانید دو بار در هفته محل پینه و میخچه را با سنگ پا بمالید.

اگر پوست پایتان سالم است، استفاده از نرم کننده های حاوی سالیسیلیک اسید می تواند به بهبودی پایتان کمک شایانی کند.
همچنین می توانید به پزشک مراجعه کنید تا هسته ی مرکزی میخچه را از پایتان خارج کند که این خود موجب کاهش درد و درمان می شود.

اخطار: افراد مبتلا به دیابت و افرادی که دچار سوختگی پا هستند، به هیچ وجه نباید از نرم کننده های حاوی سالیسیلیک اسید استفاده کنند.

ترک پاشنه پا

ترک پاشنه پا

این مشکل اغلب به دلیل عدم وجود نوعی چربی طبیعی در بدن پیش می آید. راه رفتن نادرست و عرق نکردن پا هم مسبب ایجاد ترک و خشکی پا هستند.

کرم های مخصوصی برای حل این مشکل وجود دارند. اگر پوست پایتان زخم و یا دچار پارگی شده، از کرم حاوی آنتی بیوتیک استفاده کنید و حتما به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.

فرورفتن ناخن در گوشت پا

فرورفتن ناخن در گوشت پا

داشتن ناخن های تیز و یا منحنی شکل (ناخن منحنی شکل اغلب ارثی است)، کوتاه کردن بیش از حد ناخن و پوشیدن کفش و جوراب بسیار تنگ از علل شایع این مشکل آزاردهنده هستند.

در صورت فرو رفتن ناخن در گوشت پا به پزشک مراجعه کنید.
گاهی درد لبه ی ناخن به علت تجمع سلول های مرده ی پوست به نام گوردون (Gordon) است که برای کاهش این دردها می توانید ابتدا پاهایتان را خیس کنید. سپس با یک سوآب پنبه ای (گوش پاک کن) سلول های مرده ی لبه ی ناخن را پاک کنید.

زگیل کف پا

زگیل کف پا

این ضایعات پوستی به علت انتشار ویروس در پا ایجاد می شوند و توده ای تقریبا سفت هستند و تفاوتشان با میخچه در علت درد است.

در اثر اعمال فشار از دو طرف پا، زگیل دردناک می شود، در حالیکه درد میخچه به علت تحمیل فشار مستقیم به پاست.
زگیل هم مانند عفونت قارچی ناشی از تماس پا با سطوح آلوده است و وجود رطوبت، گرما و تاریکی شرایط را بدتر می کند.

برای جلوگیری از پخش شدن ویروس، حتما به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید و در اماکنی مانند استخر و حمام، رعات نکات بهداشتی را جدی بگیرید.
منبع:تبیان
https://mededu13.ir/label/%D9%85%DB%8C%D8%AE%DA%86%D9%87-%D9%88-%D9%BE%DB%8C%D9%86%D9%87-%D9%BE%D8%A7

:: موضوعات مرتبط : طب
:: برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.