چنانچه با مراجعه به متخصص پوست علت دانه ها آتروپیت تشخیص داده شد با استفاده از پمادهای مخصوص “تریامسینولون و ویتامین آ چشمی” که فقط پزشک متخصص پوست تجویز می نماید و دوره درمان آن نهایتا ۴ روز به طول می انجامد، خوب خواهد شد. تریامسینولون نباید طولانی استفاده شود چون پوست را نازک می کند و در بزرگسالی عوارض خواهد داشت.
~علت دیگری که “ممکن است” باشد، استفاده از رژیم غذایی و به خصوص داروهایی است که به نوزاد داده می شود. این داروها که جهت از بین بردن نفخ حاصل از شیر به نوزاد داده می شوند عبارتند از کولیکِز که حاوی سایمتیکون، شوید، رازیانه است که طبعی بسیار گرم دارند. گریپ میکچر ها نیز اغلب از گیاهان زیره و کراویه و شوید و … درست شده اند که طبع گرم دارند استفاده بیش از حد از این محصولات و حتی استفاده ی مادر از مواد غذایی که طبعی گرم دارند سبب بروز چنین مشکلی در نوزاد شده است. روی صورت و سر و گاهی بدن این دسته از نوزادان دانه های ریز قرمز رنگی ظاهر می گردد که اگزما نامیده می شود. از طرف دیگر طبع سرد بدن مادر و طبع گرم بدن نوزاد و بالعکس است که تحمل غذاهایی که مادر مصرف می کند را برای نوزاد مشکل می سازد و منجر به بروز حساسیت هایی از این قبیل می شود.
برای درمان این حساسیت کافیست عرق کاسنی پاستوریزه را که دوبار در روز و هر بار به میزان ۵ تا ۱۰ سی سی معادل یک قاشق چای خوری یا مرباخوری به نوزاد ۱ ماهه به بالا بدهید و حتما بعد از گذشت حداقل نیم ساعت از زمان شیردهی باشد.
مادر نیز باید ۳ وعده و قبل از غذا به میزان یک استکان عرق کاسنی میل نماید. در صورتی که به احتمال بسیار ضعیف درمان نشد؛ به هیچ وجه میزان مصرف عرق کاسنی را افزایش ندهید.
متخصصان داروهای گیاهی فقط یک بار استفاده از جوشانده ی ترنجبین و گل خبازی را نیز برای مادر و نوزاد بالای یک ماه به میزان یک قاشق مرباخوری (۱۰ سی سی) و ۱ وعده در روز مفید می دانند. این امر فقط ۱ روز ادامه می یابد. زیرا ترنجبین خلط آور و ضد یبوست (سنتی) است و نوزاد را بیش از این اذیت می کند.
در رژیم غذایی مادر نیز لازم است تغییراتی صورت گیرد که از قرار زیر است:
در صورت عدم بازگشت پوست و صورت نوزاد به حالت نسبتاً طبیعی خود بعد ۳ روز، لازم است در رژیم غذایی مادر نیز تغییراتی صورت گیرد. در این صورت بهتر است از مواد غذایی حساسیت زا به ندرت استفاده شود. این مواد غذایی تحریک کننده عبارتند از فلفل، عسل، سُس سفید، سُس و رب گوجه فرنگی، تخم مرغ، بادام زمینی که در ترکیبات کره کنجد نیز وجود دارد، ، خشکبار و به ویژه زعفران، شیر گاو و فراورده های آن، روغن زرد گاوی و گوسفندی
https://mkberooz.blogfa.com