نوشته‌های تازه
آخرین دیدگاه‌ها
بیش فعالی کودکان
پنجشنبه, 3 تیر 1395

بچه های بیش فعال از مادرانی با طبیعت گرم ( البته معمولا ) یا پدرانی گرم مزاج متولد می شوند . این بچه ها انگار زیادی زودتر از زمان توی این دنیا آمدند چون همه با تعجب به حرکاتشان نگاه می کنند. فوق العاده بچه های باهوشی هستند ولی متاسفانه به علت عدم هدایت تمرکز کافی ندارند. در آپارتمان های کوچک الان این بچه بیشتر به قهقرا می روند .

کودکان با طبع اصلی صفرا به دلیل گرمی و خشکی طبع، بیش فعالی در آنها زیاد می شود .در بروز بیش فعالی در مرحله ی نخست طبع صفراوی و بعد طبع سودا که سرد و خشک است تأثیر گذار می باشد .این کودکان خشکی پوست دارند ، خیلی گرمایی هستند ؛ شجاعتشان زبان زد است . از هر ارتفاعی می پرند ، بدون توجه به عواقبش که از زیادی گرمای بدن آنها می باشد .اگر هنگام گرما شدیداً پرخاشگر شوند یا هنگام شستشو وسواس هم داشته باشند طبع سودا در آنها اکتسابی شکل گرفته است ،خشکی مزاج آنها موجب کاهش اشتها هم می شود .

از نظر فیزیکی صفرا،سودا،دم وبلغم به تربیت بیشترین فعالیت وکمترین فعالیت رادارند.پس دوعامل مهم گرمی وخشکی را مسئول در ازدیاد افراطی فعالیت افراد،خصوصا” کودکان درنظربگیرید. زیرا بیش فعالی ظاهرا” بیماری شایع وبی درمانی است که درکلینیک برای آن قرص ریتالین تجویزمی کنند. ولی در طب سنتی عامل طبعی مهم ایجاد بیش فعالی درمرحله نخست صفرا وسپس سودا می باشد ولذا با توجه به این مقایسات طبعی می توان کودکان بیش فعال خودرا به بهترین نحو درمان نمود،درصورتیکه بیش فعالی آنان رادرمان نکنید دیریا زود آسیب های زیادی را به فرزندان شما وارد می کند از جمله :تاری دید،ریزش موها،طاسی سرلاغری،یبوست،عصبانیت ودعواهای فیزیکی،پرخاشگری واختلال افسردگی و….

اگرچه عامل اصلی ایجاد بیش فعالی خشکی مزاج کودکان شماست ولی با این وجود علی الظاهر مزایایی دارد که تصمیم به شروع درمان توسط والدین رابه تاخیر می اندازد،مثلا” کودکان بیش فعال اکثرا” با هوش تراز هم سن وسالهای خویش می باشند،کلامشان بزرگسالانه است،شیرینکاریهای بسیاری می کنند وبه اصطلاح دل می برند.برخی ازوالدین ناآگاه به تیزهوشی فرزندشان دل بسته ولی از بقیه عوارض بیش فعالی فرزند مزبور بی خبرند،صرف اینکه فرزند شما حرفهای قلمبه بزند یابه جای آرامش شلوغ کاری نماید وموجبات تفریح وانبساط خاطر شماواطرافیان را فراهم آورد نبایستی شما را قانع نموده وازپیگیری درمان چنین کودکان مریضی بازدارد.
بسیاری از کودکان وجوانان آنتی سوشیال(ضد اجتماعی) از میان همین کودکان بیرون می آیند ومتاسفانه پدر ومادران بیچاره خبراز این ندارند که فرزند شیرین کارامروزیشان خدای ناکرده فردا دچارمسائل اخلاقی بد مثل کشیدن سیگار،شیشه،تریاک و…شود،یا مشاغل ضداجتماعی مثل دزدی، کیف قاپی و….پیدا کند،یا درمقابل پدر ومادرقد علم کرده و وآنانرا به باد کتک واستهزا بگیرد.

البته عده معدودی از کودکان تیزهوشی وجود دارند که نظر کرده خدا هستند ودر همان سنین کودکی از تیزهوشی وفراست خویش استفاده کرده قرآن حفظ می کنند،شاگرد اول مدرسه می شوند،اختراع می کنند وکارهائی نظیرآن که مسئله آنها فرق می کند ولی در مجموع اکثرتیز هوشان جامعه نیاز به بررسی ودرمان طب سنتی دارند تا به راه راست وبهینه هدایت ورهبری شوند،در غیر اینصورت پدیده بیش فعالی درمجموع دو گونه عوارض دارد؛

۱-عوارض روحی

۲-عوارض جسمی

که هردوی این پیامدها می تواند خطرناک بوده باشد در حالی که باپرهیزات صفرا وتمهیدات مربوط به خلط صفرا به راحتی می توان با آن مقابله نمود وبدین وسیله جان عزیزانمان را ازخطرات عدیده روحی وجسمی مذکور نجات داده باشیم،انشاالله

بعد از خلط صفرا،خلط سودا نیز به دلیل دارا بودن خشکی مزاج می تواند حالت بیش فعالی ایجاد کند که با تشخیص به موقع آن میتوانید با تمهیدات ضد سودا آن را نیز به راحتی درمان کنید.

یادآوری می شود حجامت برای کلیه کودکان بیش فعال درمان بسیار مناسبی است که نیاز آنان را به خوردن دارو کمتر می نماید وکارکرد غددی بدن را تنظیم نموده اشتها را تعدیل وبالندگی رشد فرزندان شما را باعث می شود.درمیان خوراکی های مختلف جهت درمان بیش فعالی کودکان عزیزتان می توانید از سرکه انگبین استفاده کنید زیرا پاتولوژی پیدایش بیش فعالی اخلاط صفرا وسودا هستند وسرکه انگبین نیز نوشداروی هردو خلط است،کافیست کمی سرکه آن رابیشتربریزید آنقدر فرزندتان آرام می شود که دلتان به حالش بسوزد.به نظر شما این اقدامات ساده راحت تراز تجویزچندین سال قرص ریتالن بلغم سازنیست؟سرکه انگبین علاوه بردرمان بیش فعالی یک دنیا خاصیت دارد اگرچه مصرف آن نیز قوانینی دارد وآن این است که در روزهای اول مقدارسرکه آن بایستی یک قاشق غذا خوری بوده باشد ولی پس ازگذشت چندین روز که نتایج درمانی گرفته شد کم کم بایستی مقدارسرکه آنرا کم کنید تا به حجم یک قاشق چای خوری سر خالی برسد.

بنابراین جهت درمان بیش فعالی:

۱_اول مزاج کودک رابشناسیم، اگر صفرا بود خوراکهای مفیدومضر صفراواگرسودا بود خوراکهای مفید ومضر سودا رعایت شود.

۲-ازشش نوع کـم خونی، کـم خونی فقرآهن وکم خونی مزاجـی، دو نوع مهم واصلی وبیشترین نوع کم خونی هستند،دربیش فعالان ودرکسانی که کم خونی مزاجی دارند به ترتیب صفرا،سودا،بلغم ودم کم خون هستند که بیش فعالان همانـطور که گفتـه شد صفراوی وسوداوی هستند، بنابراین با اصلاح مزاج کم خونی این کودکان هم درمان می شود.

۳-غلظت خون یکی از مشکلات افراد صفراوی وبعد سوداویست،جهت کـاهش غلظت خون این افراد که بیش فعالان جزآنها می باشنـد ازجوشانده یک قاشق مربا خوری سماق نکوبیده به همراه پنج عدد عناب با یک ونیم لیوان آب یک بار در روز استفاده شود.
۴-همانطور که گفته شد سرکه انگبین یکی از داروهای اصلاح مزاج برای بیش فعالان است، دستورسرکه انگبین؛یک لیوان آب ولرم به همرا یک قاشق غذا خوری عسل به همراه یک قاشق غذاخوری سرکه طبیعی ازهر نوع که باشد فقط طبیعی باشد.طعم این نوشیدنی در ابتدا باید به ترشی بزند وبعد به آرامی سرکه آن را کم کنید تا به اندازه یک قاشق چای خوری برسد.
۵- درطب سنتی اصلی وجود دارد به نام(عادت طبیعت ثانویه ).بنابراین عادت را نمی توان یک شبه وسریع ترک کرد،پس به آرامی وبا حوصله رفتار کنید وخوراکهای کودک را اصلاح کنید.
خوردن آب زرشک – آب هویج – آب انار ؛ خوردن کاسنی و شاه تره ؛ شربت خاکشیر ، شیر خشت ، آبلیمو و عسل ؛ بخور بنفشه ، مصرف دم کرده بنفشه و تران ، مالیدن مداوم روغن بنفشه – کاهو

بسیار مؤثر است .

درمانهای روحی:

این کودکان برای بارور شدن خلاقیت نیاز به دویدن و تحرک بیش از حد معمول دارند بنابراین روزی دو ساعت بیرون بردن این بچه ها در فضای باز خصوصا روی چمن یا در صورت امکان ماسه بادی پا برهنه خلاقیت این کودکان را بارور می کند و انرژی حیاتی مثبتی به آنها می بخشد . یکی از مشکلات این بچه ها به هم خوردن پلاریتی یا همان سیستم مغناطیسی بدن است ( همان کاری که انرژی درمانها با بیماران می کنند) و پا برهنه راه رفتن و بودن در طبیعت بسیار این انرژی را دوباره ترمیم می کند.
در طب سنتی طبیعت خواب سرد است بنابراین بعد از یک بدو بدوی حسابی کودک را وادار کنید کمی بخوابد . البته نه با خشونت چون این بچه در برابر هر نوع خشونتی عکس العمل بدتری نشان میدهند .

علت بیش فعالی:

حکما علت بیش فعالی کودکان در دوران بارداری مراقبت نکردن نماز داشته ماندن روی نجاست در این دوران میدانند.علت دیگری که برای آن میشود ذکر کرد خوردن بیش از اندازه گرمیجات در دوران بارداری مانند کندر و همچنین گرمی های بیش از اندازه در دوران شیردهی به فرزند دانست.همچنین مصرف محصولات بسته بندی و کارخانه ای که حاوی مواد نگهدارنده و رنگهای مصنوعی است در دوران خرد سالی باعث بیش فعالی کودکان میشود.حضور مادر باردار در محیط های شلوغ و پر هرج و مرج نیز در بیش فعالی کودک موثر است.و همچنین به علت اینکه مادرانشان دردوران بارداری ویتامین و قرص آهن مصرف کرده اند با اختلالات رفتاری به دنیا می آیند.موردی که در چند سال اخیربا خوراندن ویتامین وقرص آهن دردوران بارداری به مادران باردارتحت عنوان کنترل
ماهیانه دوران بارداری انجام شده است.
https://www.tebbehirani.blogfa.com/post-154.aspx

:: موضوعات مرتبط : تربیت فرزند
:: برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.