نوشته‌های تازه
آخرین دیدگاه‌ها
نحوه تهیه روغن دنبه گوسفندی
یکشنبه, ۱۳ دی ۱۳۹۴
طس

با عرض سلام خدمت دوستان
در مورد نحوه تهیه روغن دنبه گوسفندی به روش صحیح یکی از اساتید بنده در دانشگاه کاشان که رشته تخصصی شان شیمی آلی میباشد توضیحاتی دادند که دوست دارم در اختیار دوستان قرار دهم.
در روش سنتی برای تهیه این نوع روغن، دنبه را حرارت داده و آب می کنند که این باعث افزایش کلسترول در روغن می شود که در صورت عدم تحرک کافی

در روز توسط مصرف کننده این کلسترول در رگ های خونی تجمع و باعث انسداد آن ها می شود.
در روش صحیح از تکنیکی به نام استخراج که در شیمی آلی کاربرد دارد استفاده می شود. در این روش کپسول های روغنی از داخل دنبه توسط آب بدون حرارت زیاد خارج می شود. مراحل این کار را به ترتیب ذکر می کنم:
۱- دنبه را شسته و به قطعات کوچک (حدود ۱۰۰ گرمی) تقسیم کنید.
۲- تکه های دنبه را به نمک آغشته کنید. دقت کنید که تمامی سطح دنبه ها نمک دار شوند. (برای ضد عفونی کردن)
۳- دنبه ها را به مدت ۲۴ ساعت داخل یخچال بگذارید.
۴- دنبه ها را پس از خارج کردن از یخچال شسته و چرخ نمایید.
۵- دنبه ها را داخل قابلمه ریخته و تا دو الی سه بند انگشت بالاتر از سطح دنبه ها آب بریزید.
۶- مقداری پیاز را قطعه قطعه کرده و داخل قابلمه بریزید. (برای ضد عفونی کردن)
۷- می توانید برای رفع بوی دنبه داخل قابلمه مقداری هل، سیب گلاب، هویج و یا دیگر مواد غذایی معطر بریزید.
۸- قابلمه را روی حرارت کم قرار داده و هر از چند گاهی محتویات آن را هم بزنید.
۹- مشاهده میکنید که کپسول های روغن درون دنبه آزاد و به سطح آب می رسند.
۱۰- در هنگام حرارت دیدن، شما تبخیر شدن آب درون قابلمه را مشاهده میکنید زمانی که تبخیر شدن آب قطع شود (حدود ۷ الی ۸ ساعت) حرارت را قطع کنید.
۱۱- تا زمانی که روغن گرم است روغن های جمع شده در سطح را توسط یک ملاقه برداشته و از یک صافی پارچه ای ریزبافت (مثلا حریر) عبور دهید.
۱۲- در صورتی که به طور اشتباه مقداری آب وارد روغن صاف شده گردید. مدت کوتاهی را صبر کنید تا آب به ته ظرف منتقل شود. سپس روغن را به ظرف دیگری منتقل کنید طوری که آب در ظرف اولیه باقی بماند. (حضور آب در روغن باعث فساد آن میشود)
۱۳- در صورتی که رنگ دنبه های باقی مانده در قابلمه سفید یا شیری رنگ بود می توانید بعد از سرد شدن دنبه ها مراحل ۸ الی ۱۲ را دوباره تکرار نمایید. این کار را می توان ۲ الی ۳ بار دیگر انجام داد. تا زمانی که رنگ دنبه ها قهوه ای نشده است. رنگ قهوه ای نشان تشکیل کلسترول می باشد.
۱۴- بهتر است روغن صاف شده را در یخچال نگهداری نمایید.
امیداورم که مورد استفاده تمامی دوستان قرار بگیرد.

:: موضوعات مرتبط : طب
:: برچسب ها :
یک دیدگاه نوشته شده است! می توانید دیدگاه خود را بنویسید

  • پاسخ دهید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

    لینک های تصویری
    دسته‌ها
    آمار سایت
    • کاربران حاضر: 0
    • بازدید امروز: 914
    • بازدیدکننده امروز: 39
    • بازدید دیروز: 175
    • بازدید کننده دیروز: 69
    • بازدید ماه: 10,627
    • کل بازدیدها: 800,116
    • ورودی موتور جستجو: 0
    • کل نوشته‌ها: 395
    • تاریخ به‌روزشدن سایت: آذر ۲۲, ۱۳۹۷